Pozdrav sa crne liste!

Pozdrav sa crne liste!

Udruženje KROKODIL organizira događaj pod naslovom „Pozdrav sa crne liste!“ koji će se održati u petak 24. decembra sa početkom u 19 sati u KROKODILovom Centru na adresi Karađorđeva 43 (ulaz s Malih stepenica). Učestvuju: Ana Petrović (Da se zna), Dušan Kokot (Građanski preokret), Miloš Urošević (Žene u crnom), Daliborka Uljarević (Centar za građansko obrazovanje) i drugi. Razgovor moderiraju: Milena Berić i Srđan Hercigonja. Događaj ćete moći da pratite i putem video linka

Razgovor će biti posvećen promenjenim okolnostima u kojima se održavaju aktivnosti organizacija civilnog sektora tokom pandemije, izazovima koji ih čekaju u budućnosti kao i u konsolidaciji demokratskih vrednosti tokom kriznih vremena. Razgovor je posvećen i jačanju saradnje civilnog sektora u vreme krize, a govoriće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima nevladinih organizacija u vanrednim okolnostima.

Kao osnova za debatu poslužiće analiza pod nazivom „Uticaj COVID-19 pandemije na nezavisni sektor u zemljama Zapadnog Balkana“ koju su tokom jula meseca izradili Srđan Hercigonja i Milena Berić. Analiza će ovom prilikom biti javno objavljena a izrađena je na osnovu upitnika i rezultata fokus grupa u kojima je učestvovalo nekoliko desetina predstavnika nevladinog sektora iz Srbije i regiona.

Događaj predstavlja završnu fazu KROKODILovog projekta Better Together – Jačanje dijaloga i saradnje u kriznim vremenima koji je proteklih godinu dana okupljao predstavnike organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Kosovo) i Evropske unije (Hrvatska, Slovenija, Bugarska i Rumunija) u diskusiji o načinu na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija.

Projekat Better Together podržao je Balkanski fond za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih država, Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Država (USAID).

23.12.2021

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.