Socijalizam na klupi - kontinuiteti i inovacije

Socijalizam na klupi - kontinuiteti i inovacije

Izdavačka kuća Srednja Europa“ iz Zagreba je objavila knjigu „Kontinuiteti i inovacije. Zbornik odabranih radova s Četvrtog međunarodnog znanstvenog skupa Socijalizam na klupi – Kontinuiteti i inovacije, Pula 26-28. rujna 2019.“, koju su uredile Anita Buhin i Tina Filipović.

Riječ je zborniku sastavljenom od deset radova koji predstavljaju različite teme – turizam, sport, Savez komunista, mediji, politike sjećanja – i metodološke pristupe. Zbornik nudi najnoviji prikaz povijesti Jugoslavije, odnosno njezinih pojedinih dijelova i predstavlja važan doprinos istraživanjima (post)socijalističkog razdoblja na nekadašnjem jugoslavenskom prostoru. Radovi su snažno uronjeni u društveno-kulturnu povijest te uz stalno prisutnu političku povijest otvaraju pitanje međuodnosa tzv. malih i velikih tema jugoslavenskog socijalizma. Na djelu su bili ne samo mnogi povijesni kontinuiteti i diskontinuiteti nego i politike njihova prisvajanja i odbacivanja vođene tačno određenim političkim ciljevima koji se i dalje neprestano transformiraju u skladu s izmijenjenim okolnostima. Zbog toga spomenuta problematika ne prestaje kontinuirano privlačiti inovativne autore i autorice.

(Iz recenzija Ane Kladnik i Branimira Jankovića)

Autori priloga su: Nikola Baković, Lea Horvat, Goran Krnić i Marko Zubak, Dejan Segić, Dimitrije Birač, Dora Kosorčić, Oszkár Roginer, Anne Madelain, Jelena Đureinović, Tamara Petrović Trifunović, Ivana Spasić.

Izvor: Srednja Europa.

09.09.2021

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.