Dodijeljene nagrade na Kliofestu u Zagrebu

Dodijeljene nagrade na Kliofestu u Zagrebu

kliofest 2024 nagrade

Na Festivalu povijesti Kliofest u petak, 10. maja /svibnja 2024. na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uručene su nagrade povjesničarima za 2023. godinu:

Nagrada „Mirjana Gross“ za knjigu dodijeljena je prof. dr. sc. Ivici Šute za knjigu „Kibici „purgera“. Fenomen „Građanski“ i njegovi kibici: između masovne zabave, strasti i svjetonazora u međuratnome Zagrebu“.

Nagrada „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju dodijeljena je dr. sc. Tomislavu Matiću, za javna predavanja u SAD i Republici Hrvatskoj, redoviti prilog „Pogled u prošlost“ u Kani te suradnju s popularno-znanstvenim udrugama i portalima.

Nagrada „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski dodijeljena je Dori Rašić za diplomski rad „Umjetnost i društveno-političke okolnosti u Francuskoj u drugoj polovici 19. stoljeća“.

Nagrada „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski rad dodijeljena je Anti Lepuru za diplomski rad „Na toploj obali djetinjstva: Festival djeteta u Šibeniku (1958.-1968.)“.

Nagrada „Jaroslav Šidak“ inozemnom povjesničaru dodijeljena je prof. dr. hab. Macieju Czerwińskom, poljskom slavistu i povjesničaru kulture.

Izvor i opširnije na portalu historiografija.hr https://historiografija.hr/?p=40783

11.05.2024

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.