Hamza

Hamza

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, a povodom obilježavanja Dana slobode medija, 3. maja, u 12:00 sati, u galeriji BKC-a planirana je promocija knjige “Hamza” autora Hamze Bakšića.

U okviru promocije, koju organizira Mediacentar Sarajevo povodom izdavanja dopunjenog izdanja ove knjige, bit će vođeni stručni razgovori o medijskim slobodama u bosanskohercegovačkom društvu i vraćanju povjerenja u novinarstvo.

Vodilja razgovora je novinarski rad i promišljanja o profesiji koje je ostavio Hamza Bakšić, doajen bosanskohercegovačkog novinarstva. Razgovor će moderirati Azra Husarić – Omerović (BIRN BiH), a učestvuju Mehmed Halilović, novinar i pravnik, Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo I Selma Zulić – Šiljak, urednica knjige „Hamza“, Mediacentar Sarajevo.

“Živimo li na prostoru gdje novinari djeluju slobodno, u skladu s profesionalnim normama i savješću? Na ovo pitanje uvijek ćete dobiti više različitih odgovora i većina njih će biti uglavnom tačni. Sloboda medija reguliše se pravno, ona kao deklaracija stoji i postoji. Životna praksa je, međutim, druga i drugačija – od dana do dana, od mjesta do mjesta, pa i od novinara do novinara”, zapisao je Bakšić u priručniku “Ja, novinar?”, koji smo objavili 1995. godine, a izmijenjena i dopunjena izdanja uslijedila su do 2002. godine.

Preuzeto sa https://bkc.ba/promocija-knjige-ja-novinar-autora-hamze-baksica-3-05-u-bkc-u/

02.05.2024

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.