Sociološki pogledi na naciju i religiju

Sociološki pogledi na naciju i religiju

IKD „University Press - Izdanja Magistrat “ Sarajevo u okviru Edicije Civitas objavilo je novi naslov: “Sociološki pogledi na naciju i religiju, IV” autora Ivana Cvitkovića.

Iz recenzije:

“ Ono pak, što i ovaj, četvrti nastavak serijala Sociološki pogledi na naciju i religiju posebno preporuča je stil Cvitkovićeva kazivanja, način na koji rezultete vlastitih istraživanja saopćava potencijlnom čitatelju. U pitanju je zapravo, jezik, svojevrsnog narodnog pripovjedanja, jezik kojeg podjednako dobro kako akademska , razumije i najšira čitateljska publika. To je osobina koju posjeduju doista samo rijetki- a akademik Cvitković među njima zauzima jedno od vodećih mjesta.” (Akademik prof.dr. Slavo Kukić)

“Zasebno ističem njegovu otvorenu, britku i intelektualno poštenu kritiku aktuelnog stanja. Još jednom se potvrdio kao redak pripadnik inteligencije koji je ostao veran svojim znanstvenim, etičkim i političkim principima. Njegove su reči (koje bi trebali mnogi da upamte i inetriorizuju); “Ali ne mijenjam svoja uvjerenja ni pod kakvu cijenu”. (Dr. Dragoljub B. Đorđević ).

O autoru:

Ivan Cvitković, sociolog religije, akademik, sveučilišni profesor rođen je 5.5.1945. godine. Učiteljsku školu je završio u Mostaru, studiji sociologije na Političkim naukama u Sarajevu, magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a doktorirao an Fakultetu za sociologiju, novinarstvo i političke znanosti u Ljubljani.

Objavio je trideset i pet knjiga među kojima izdvajamo: Religije u BiH, Krleža, Srbi i Hrvati, Sociologija spoznaje, Sociološki pogledi u naciju religiju, itd. Od 2008. godine dopisni, a od 2012. godine redoviti je član ANUBiH.

Sadržaj:

I KONTROVERZIJE BOSANSKOHERCEGOVAČKOG DRUŠTVA

II SOCIOLOŠKI POGLEDI NA NACIJU

III SOCIOLOŠKI POGLEDI NA RELIGIJU

Knjigu, po cijeni od 30,00KM sa PDV-om, možete naručiti putem e mail: unipress@bih.net.ba ili telefonom 00 387 33 550-675 ili na fax: 00 387 33 550-677.

28.03.2024

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.