Otkriće rimskog vodovoda u Gornjoj Tuzli

Otkriće rimskog vodovoda u Gornjoj Tuzli

Udruženje "BATHINVS" u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Tuzli i Muzejem istočne Bosne u Tuzli, u okviru ciklusa javnih predavanja organizira predavanje s temom "Kulturno - historijsko naslijeđe iz rimskog doba na području sjeveroistočne Bosne - otkriće rimskog vodovoda u Gornjoj Tuzli".

U okviru predavanji biti će predstavljeni rezultati istraživanja rimskog vodovodova u Gornjoj Tuzli. Svoja iskustva o spomenutom arheološkom lokalitetu sa posjetititeljima će podjeliti :

Voditeljica arheloškog istraživanja doc.dr. Mersiha Imamović ( Odsjek za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli)

Član istraživačkog tima dr.sc. Dženan Brigić ( arheolog u Muzeju istočne Bosne u Tuzli i potpredsjednik Udruženja "BATHINVS")

Članice istraživačkog tima Amina Parlić, BA i Nermina Bikić, BA ( studentice drugog ciklusa studija Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Univerziteta u Tuzli)

Koordinatori projekta :

dr.sc. Dženan Brigić ( Muzej istočne Bosne u Tuzli i Udruženje "BATHINVS") Dženana Kahriman, MA ( Historijski muzej BiH i Udruženje "BATHINVS")

Ovogodišnji ciklus javnih predavanja bit će održan u 26.05.2022. u prostorijama Muzeja istočne Bosne u Tuzli u terminu od 13:30 do 15:00.

20.05.2022

Komentari

Samo registrovani korisnici mogu komentarisati. Prijavi se!

Nema komentara.